16-åringens fem bästa

Vad gör man i Paris med en 16-åring? Mitt Paris frågade en som gav oss hennes fem bästa. Gissa om bra shopping är med på listan.

Pont-Neuf i solnedgången - 16-åringens bästa vy.
16-åringens bästa vy i Paris – Pont-Neuf i solnedgången

Vad går tonåringarna igång på?

Så, vad går tonåringarna igång på? Har de inte varit där tidigare så går oftast de traditionella turistmålen såsom Eiffeltornet, triumfbågen, La Durée, båttur på Seine, utsidan av Notre-Dame osv hem men för den som redan har varit där eller kanske är för cool för vanliga sevärdheter finns det mängder av aktiviteter. Jag frågade min 16-åring som har varit mycket i Paris.

Den parisvana 16-åringens fem bästa:

  1. Falafel på L’As du fallafelLigger på 34 Rue des Rosiers i Marais och är verkligen inget mysigt ställe men maten är riktigt god och billigt, en falafel kostar ungefär €6. Det bästa man kan göra är att köpa med sig och gå till parken Jardin des Rosiers – Joseph Migneret som ligger några hundra meter bort. Där kan man avnjuta sin smaskiga falafel.
  2. Kvällspromenad längst med Seine och över broarna
    Jag gillar att promenera längst Seine på högra stranden och Ile de la Cité och ställa mig på en bro och titta på solnedgången. Men på kvällen kan man skippa att gå på strandpromenaden och istället gå på trottoaren, det känns säkrare
  3. Second handshopping
    Utbudet är jättestort och det finns många bra second hand-affärer i Marais som ligger på högra stranden. Jag lyckades köpa en jeansjacka från Levis för €50. Mer om secondhandshopping kan du läsa här.
  4. 59 Rue Rivoli
    Mitt på Rue Rivoli ligger ett konstnärskollektiv men massa spännande konst. Det är fri entré och man får gå fritt mellan konstnärernas ateljéer.
  5. Sacré-Coeur
    Jag gillar att gå trapporna upp till Montmartre och strosa omkring i kvarteren. Dessutom är utsikten galet fin, jag tror att det är väldigt fint i solnedgången.

Här kan du läsa syrran Claras tips samt kusinerna Gustav och Oskars.

Trevlig resa!

PST! Dela gärna inlägget men om du vill låna delar eller hela texten, läs mer här först