Matfestival i september

Tredje helgen i september är det dags för Marchés Flottants du Sud-Ouest. Då intar bönder, vinodlare, ostproducenter kajerna runt Notre-Dame och du får möjlighet att köpa nyproducerade produkter och njuta av en underbar trerätters lunch.

Den fantastiska glädjen över maten måste vara unik för Frankrike. Om du är i Paris då rekommenderar jag dig att gå ner på strandpromenaden, följa rive gauche, från Place Saint-Michel och förbi Notre Dame.

Där öppnar sig ett matparadis som jag knappt trodde var verkligt. Närodlat, tillagat med kärlek på plats och serverat med goda viner. Dessutom fanns mängder av bönder på plats, redo att sälja sina hemgjorda varor till oss besökare.

Här fanns allt från honung och nougat till viner, korvar och grönsaker. Clara och jag var där för första gången förra året (2018) tillsammans med min syster, hennes man och min gudson Oskar som återkommer varje år. Jag förstår varför. Läs mer om festivalen här.

Den 16 september 2018 besökte Clara och jag matmässan. Tyvärr hade vi båda feber och var allmänt hängiga men maten och vinet… vi hade inget att klaga på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *