18-åringens bästa tips

Clara, vår 18-åring, gick tvåan på gymnasiet på Svenska Skolan i Paris och har haft ynnesten att få upptäcka staden utan sina föräldrar.
”Paris är en oerhört trevlig stad med ett obegränsat utbud på spännande utställningar, aktiviteter och restauranger. Man blir aldrig klar med Paris”, menar hon. Jag bad henne lista hennes absoluta favoriter. Du hittar adresserna i länkarna. Är du nyfiken på de andras tips, klicka på namnen: Oskar, Sophie, Gustav.

Äta och dricka

En av Claras favoritpizzor på Aqua e farina

Acqua e farina
Mysig italiensk restaurang vid Canal Saint Martin. Väldigt goda pizzor men också god sallad. Väldigt genuin och hemtrevlig. Båda gångerna jag har varit där ösregnade det samtidigt vilket bara gjorde det bättre. Här har jag spenderat två av mina mysigaste kvällar någonsin.

Presto Fresco
Kanske Paris bästa pasta. Stammisstället för mig och alla på Svenska Skolan. Boka bord eller var där i tid, det är extremt populärt. Det bästa är att vara där i tid, då de reserverade borden är på övervåningen där det tenderar att bli väldigt varmt.

La Palanche d’Aulac
Väldigt god, vegansk vietnamesisk mat i Montmartre. Min favorit är deras Bo Bun Nems, som också är mycket prisvärd med sina 9,50€. Gå först upp och kolla på solnedgången vid Sacre Coeur.

Hanoi Ca Phe
Mer hipp och ungdomlig vietnamesisk restaurang. Hör ihop med Miss Kô som ni kan läsa om här. God mat och goda alkoholfria drinkar.

Fika på Svenska institutet
När man har varit i Paris ett tag och börjar sakna svenskt bryggkaffe är det hit man ska gå :).

Pink Mama/andra i big mama group
Otroligt bra pizza och pasta. Menyerna skiljer sig lite åt mellan de olika restaurangerna, mina favoriter är Pink Mama och Obermama. Var beredda på att det blir oerhört långa köer, stället är populärt! Man kan inte boka bord, så vill man vara säker på att få plats bör man vara där 30 minuter innan öppning. Brukar vara värt det!

Los Gueros
Pytteliten restaurang med god tacos.

Republique of Coffee
Paris mest instagramvänliga brunch eller frukost. Jag är inte så mycket för konceptet brunch men det är otroligt gott och snyggt. Adress: 2 Boulevard Saint-Martin, 10:e

L’as du Fallafel
Paris bästa falafel hittar man här, mitt i de judiska kvarteren i Marais. Ställ er bara längst bak i den långa långa kön, det kommer vara värt det. Ta med er falafeln till Jardin des Rosiers-Joseph Migneret

Att göra

När vädret är bra är sikten från Triumfbågen värd en omväg.


59 Rue de Rivoli

Åka upp i Triumfbågen
Jag älskar 3D-utsikten man får härifrån. Den är dessutom mycket bättre än den man får från Eiffeltornet eftersom att just Eiffeltornet finns med.

Marche au Puces
Loppis i Port de Clignancourt där det är roligt att gå runt och titta på gamla föremål i den enorma loppmarknaden. Det går ofta bra att pruta.

Parc Monceau och Parc des Buttes-Chaumont
Två otroligt vackra parker där jag har haft många av mina bästa kvällar. Njut av utsikten från tornet i Buttes-Chaumont eller ha en picknick som en parisare i Monceau.

Fondation Louis Vuitton