Till och från Paris

Oavsett om du tar tåget från Sverige eller från flygplatsen kommer du till Gare du Nord
Photo by Paul Fleury on Unsplash

Tåg

Du som väljer att ta tåget till Paris ankommer till Gare du Nord. Därifrån går tunnelbanan och du kan lätt ta dig vidare.

Flyg

Det är oftast enkelt och snabbt att ta sig från Charles de Gaulle. Jag väljer alltid pendeltåget RER. Flyger du SAS kommer du till terminal 2B. Därifrån är det ganska långt att gå till pendeln. Du köper biljetten i automaterna som står vid spärren. Det går att betala med både kontanter och kort. Pendeln kostar €10.30.

Innan du hoppar på den är det bra att kolla om det är ett direkttåg till Gare du Nord vilket är att föredra, inte för att det går väldigt mycket fortare, du sparar 13 minuter, utan eftersom mjölktåget stannar absolut överallt. Snabbtåget tar 34 minuter till Gare du Nord. Pendeln stannar vid många knutpunkter, använd gärna RATPs app (här på engelska) för att ta reda på var du ska hoppa av för att lättast nå ditt boende.

Varför inte taxi, Uber eller flygbuss?

Bilköerna i Paris är fruktansvärda och vägen in från flygplatsen utgör inget undantag. Jag väljer konsekvent bort taxi och allt annat som måste ta vägen såsom flygbussarna. De få gånger jag har valt motorvägen har stressen varit total och det är inte värt att börja eller avsluta semestern med en skadligt hög puls. Om du trots mina varningar vill välja vägen hittar du flygbussarna här. Värt att notera är att flygbussen är dyrare än pendeln.

Viktigt att veta

Fransmännen strejkar mycket och dessutom verkar det som om de ständigt reparerar och renoverar infrastrukturen. Därför är det viktigt att du kollar upp transportmöjligheterna samma dag som du åker. Informationen på webben och i appar är inte alltid uppdaterad så fråga gärna en extra gång på busshållplatsen eller perrongen och var uppmärksam på utrop som görs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *