Rapport från en 20-åring – Möt Lovisa, Mitt Paris första gästbloggare

Paris kan vara en av världens bästa städer när man är ung. Själv minns jag helnätter på klubberna El Globo och Bain Douche men även märkliga efterfester jag inte borde gått på och härliga picknickar. Men mina minnen gör inte dagens 20-åringar glada. Jag kallade därför in den tvättäkta tjugoåringen Lovisa som gästbloggare. Hon bjuder på sina bästa tips.

”Att upptäcka Paris som 20-åring tycker jag är mer om att känna in staden och hänga på trevliga ställen än att gå på Champs-Elysees och åka upp i tour Eiffel (både av ekonomiska skäl och för att få den bästa upplevelsen). 

Mitt Paris gästbloggare Lovisa står framför Eiffeltornet
Överallt tornar hon upp upp sig – Eiffeltornet

Jag uppskattade jättemycket att gå runt i Montmartre och äta på någon av de trevliga italienska restaurangerna där. Då kan man också sätta sig i sluttningen nedanför Sacre-Cœur och ha picknick. Detta är trevligt under dagtid men också ett fint ställe att se solnedgången.

Paris från ovan eller Eiffeltornet från marken

Picknick kan man ju såklart också ha nedanför Eiffeltornet. Personligen tycker jag att det är trevligare att se Eiffeltornet utifrån än att se Paris från ovan. Köp croissanter från ett lokalt bageri och frukt från något av alla stånd och njut av den fina utsikten.

Mitt Paris första gästbloggare har picnic framför Eiffeltornet
Ett av Lovisas bästa tips: picknick vid Eiffeltornet

Marais är bra för alla typer av shopping. Blandningen av High end-märken och bra second hand shopping har något för alla stilar och plånböcker.

Gästbloggarens favoritområde

Mitt personliga favoritområde är 5e arrondissementet där man kan spendera en eftermiddag eller två. Ta en promenad och sätt er på någon av alla trevliga franska uteserveringar för en kaffe eller en croissant. Rue Mouffetard (gågata) är väl värd ett besök.

Frukost! Måste upplevas. Sätt dig på ditt lokala cafe och drick juice och kaffe samt ät nybakat bröd och croissanter. No shame att äta choklad till frukost. Pain au chocolat går lika bra!

Och sen måste man också ta en barrunda! 11e arrondissementet är trevligt för detta! Drick mycket vin också. Gå på rekommendation!”

Men barerna då?

Jag noterade att Lovisa bara nämnde barer och uteliv lite flyktigt och misstänkte att det hade att göra med att jag känner hennes föräldrar så jag smsade henne och frågade extra om det. Det visade sig dock att det snarare hade att göra med att de hade haft otur – de hade mest varit på små barer som inte hade varit så kul och på en klubb som de inte heller gillade. Däremot kastade hon in en av mina favoriter Miss Ko för festligare middagar.

Paris med mager plånbok – också en bra idé

Är du sugen på att göra Paris utan att bli ruinerad? Mitt Paris har tidigare tipsat om hur du gör Paris med mager plånbok. Här.

Så det är väl samma sak för 20-åringar som för vuxna – det krävs ett träget arbete för att hitta sitt Paris. Och att läsa Mitt Paris förstås.

Även mitt 20-åriga jag vill önska trevlig resa – här ifrån ett RER-tåg 1999

Ingen gästbloggare men däremot jag när jag var 20 och åkte RER

PST! Dela gärna inlägget men om du vill låna delar eller hela texten, läs mer här först.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *